Over Kwasi Koorndijk

Dit imago kleeft ook aan Kwasi Koorndijk:

“Brada Kwasi Koorndijk (voorzitter en oprichter) leerde ik kennen doordat mijn oog -4 jaar terug- viel op een advertentie van een zomerschool voor kinderen. … Om terug te komen op de stichting … Dankzij deze stichting ben ik de taal ook creatief gaan gebruiken, welke ik het meest gebruik in de vorm van poëzie en het bedenken van odo’s” (Adyana, 2004).

“Kwasi wil de de grote verwarring tegengaan”(Janna Laeven, 2006).

web-PK9S5429

“Ik ken niet alle mensen die zich bezighouden met het Sranantongo en wel met als doel het SRANAN op een hoger plan te willen tillen. Alle facetten die daarvoor nodig zijn, beheerst Kwasi Koorndijk als de beste. Hij leest en schrijft de taal FOUTLOOS, maar praat het Sranantongo bovenal als de BESTE. Zij die Kwasi Koorndijk kennen zullen dat beamen (Hart, 2010) 

(Hart, 2010)

Held 2006 Amsterdam-Zuidoost                                                            Nico Eigenhuis Mijn held

“De alom gerespecteerde dr. Kwasi Koorndijk werd geïnterviewd over zijn benadering van het authentieke Sranantongo. Hij benadrukte dat de eigen keuzes van de bevolking de doorslag geven in welke richting het Sranan zich ontwikkelt” (Van Mulier, 2015)

“Hartelijk dank Sabiman Kwasi Koorndijk voor de prachtige uiteenzetting. Ik ben een voorstander van voortzetting van die mooie taal van mijn Doodo. Ik ben een ouderwetse Srananspreker, taalconservatief. Tan du yu moy wroko” (Guillaume Pool, 2016).

 “Mijn suggestie is om een portret van Brada Kwasi Koorndijk in het museum op te nemen. Hij is de kenner bij uitstek als het gaat om de Surinaamse taal, het Sranan(tongo)”(Nico Eigenhuis, 2016).

 

REACTIES

” ‎Beste Kwasi, van harte gefeliciteerd met je nominatie voor de Exellence Achievement Award. #BlackAchievementMonthNL het werk dat jij/julliehebben  verrricht en nog verrichten om het Sranan/ Sranantongo te behouden, uit te dragen en te standaardiseren wordt gezien en gewaardeerd”          (Jessica Dikmoet‎  aan Kwasi Koorndijk, 2016).

Keep up the good work barada Kwasi …. met jou cursus sranang-tongo ben je serieus bezig een fundamentele basis ter leggen voor verdere veredeling en vereniging van mensen met een surinaamse achtergrond. Dat staat het integratiebeleid in Ned absoluut niet in de weg. Want EENHEID in VERSCHEIDENHEID kan ook!!! Gran Tangyi brada!!!” (Robby Berghout, 2016).

 

https://www.facebook.com/kwasi.koorndijk/posts/638695779661484

18 mei om 14:16 ·
“….. I like the work you do….”

you are a role model , a good one (Febr, 2018).

De erkentelijkheid is altijd al massaal geweest, zowel in Nederland als in Suriname. Hier natuurlijk slechts enkele voorbeelden van impliciete, resp. expliciete maatschappelijke erkenning, want de site zou hiervoor veel te klein zijn geweest.

 

Chef Zakkendepot 1 juni 1983       Voorzitter buurtcommissie