Sranantongo online!

 

KSC Video

DEELNEMERS GEVRAAGD

Kwasi Koorndijk doet onderzoek naar taal en (taalgedrag van afro-Surinamers)

Amsterdam, 15 September 2022

Welkom beste kijker.
Deze video is bedoeld om het onderzoek naar taal en (taalgedrag) van Afro-Surinamers te verlevendigen. Een aantal jaar geleden ben ik gestart met een promotietraject bij de Universiteit van Amsterdam (UVA). Een promotieonderzoek is kort gezegd de hoogste vorm van een leeronderzoek onder begeleiding van onderzoekers aan een universiteit. Het onderwerp taal en (taalgedrag) wordt in de literatuur ondergebracht binnen de etnolinguïstische vitaliteitstheorie

. Wat is etnolinguïstische vitaliteit? In het woord etnolinguïstische vinden we het woord etnos wat betekent volk. Linguïstische slaat op taal en taalgedrag van dat volk. Vitaliteit betekent kortweg levensvatbaarheid van dat volk en gaat in de eerste plaats over Afro-Surinamers in Nederland onder supervisie van prof.dr. Michiel van Kempen en prod.dr. Folkert Kuiken.

Na veel onderzoekswerk vanaf het bureau thuis is het nu tijd voor een veldverkenning. Deze video is te vinden op de onderzoekspagina van Kwasi’s Sranan Consultancy.
Het onderzoek wordt zowel digitaal als op een fysieke locatie uitgevoerd. Mensen kunnen kiezen voor een van de twee opties.

 

29 September 2022

De welbekende Sranantongo docent, Kwasi F Koorndijk wordt op donderdag 29 September 2022, 65 jaar.
Brada Abaysa die een oud student is bezoekt zijn voormalig docent voor een interview over zijn herdenkingsjaar en levensloop. Deze video is op een goedkope smartphone opgenomen en wordt in delen aan u gepresenteerd

Feliciteer brada Kwasi Koorndijk met zijn 65e aardse dag!

KSC
Easysoftonic
error: Content is beveiligd!!